Hoe maak je een videoclip?

Hoe maak je een videoclip?
een podium op een groot festival

Director

Als een muzikant of band heeft besloten van welk liedje een videoclip gemaakt moet worden, wordt er gezocht naar een director die zijn clip wil maken. De director luistert eerst héél goed naar het liedje. Dan bespreekt hij (of zij) met de muzikant, wat zijn gevoel bij het nummer is.

Schets

Hij vertelt welk idee hij heeft voor de videoclip en komt samen met de muzikant tot dé opzet voor de clip. Dan schetst de director hoe de videoclip eruit komt te zien. Als hij helemaal weet hoe de clip zal gaan, zoekt hij de geschikte mensen om in de clip mee te spelen, te belichten, voor de make-up te zorgen. Meestal hoeft hij maar een paar mensen in te schakelen, die een vast team vormen, zoals een camerateam.

Locatie

Dan gaat de director op zoek naar een geschikte locatie. Dit kan buiten zijn, maar ook in de studio. Hij maakt een planning voor wie, wanneer, waar moet zijn en zorgt dat alles aanwezig is. Als de dag daar is, dat ze de videoshoot (de opnames van de videoclip) gaan doen, zijn er een heleboel mensen aanwezig. De director zorgt ervoor dat iedereen op zijn plek staat en doet wat hij moet doen, zodat hij tevreden is.

It's a wrap!

Als dit allemaal gedaan is, is er een leuke term in Amerika die ze gebruiken: “It’s a wrap.” Vrij vertaald betekend het: “Het zit erop.” Iedereen kan dan naar huis, behalve de director. Hij gaat naar zijn studio om al het opgenomen materiaal zo te knippen en te plakken (met behulp van een computer) dat de clip de muziek volgt.

Rate this article

  • love 10% love
  • lol 40% lol
  • omg 20% omg
  • pff 30% pff
site-footer-logo