Hoe kan het dat crèmespoeling gelijk je haar uit de klit haalt?

Hoe kan het dat crèmespoeling gelijk je haar uit de klit haalt?

Haren worden aan de buitenkant bedekt door schubben. De schubben worden met elkaar verbonden door bepaalde vetten die <B>Céramiden</B> heten. Als het haar door veel wassen, of omdat het ouder wordt zoals bij lang haar, gaan de schubjes open staan en haken in elkaar. Daarom gaan de haren in elkaar haken wat wij 'klitten' noemen.

Door een crèmespoeling te gebruiken worden deze schubben weer glad tegen het haar gelegd waardoor de haren niet meer in elkaar haken en makkelijk te kammen en te borstelen zijn. Dat komt doordat er in een crèmespoeling vetten zitten die lijken op de vetten die van nature in het haar zitten, anders worden ze niet opgenomen of ze maken het haar anders slapper.

Tip van de expert: als het haar erg knoopt en moeilijk te ontklitten is, dan gaat het veel makkelijker wanneer het haar met een grove kam wordt doorgekamd wanneer de crèmespoeling nog in het haar zit. Spoel daarna je haar goed uit. Als het haar is uitgespoeld het haar met de handdoek niet wrijvend drogen maar droog deppen. Zo voorkom je verdere beschadiging van de schubbenlaag. Op deze manier wordt je haar weer glanzend en makkelijk te ontklitten.

Rate this article

  • love 25% love
  • lol 25% lol
  • omg 25% omg
  • pff 25% pff
site-footer-logo