Kom in actie voor de natuur in Australië!

Kom in actie voor de natuur in Australië!
koalaAustralië is een land dat vaak in het nieuws verschijnt. Is het niet om het extreme weer, dan is het wel om de kangoeroes. Het land heeft maar liefst een oppervlakte van 8 miljoen vierkante meter, bijna 20 miljoen inwoners en de hoofdstad is Canberra.

Australië is een land dat vaak in het nieuws verschijnt. Is het niet om het extreme weer, dan is het wel om de kangoeroes. Het land heeft maar liefst een oppervlakte van 8 miljoen vierkante meter en bijna 20 miljoen inwoners. De hoofdstad van Australië is Canberra.

Klimaatproblemen

Ondanks dat Australië een prachtig land is, zij er wel heftige klimaatproblemen! Zo heb je waarschijnlijk wel gehoord over de bosbranden, deze zijn ontstaan door maanden van droogte. Omdat het land zo enorm groot is, is er een groot klimaatverschil. Zo hebben ze in de hoofdstad wel eens te maken met hagelstenen, zo groot als golfballen!  

bosbranden

Kom in actie voor de natuur in Australië!

Op zaterdag 25 januari is de speciale live-uitzending van Zapp Your Planet. Er zijn workshops, Zappers en toffe optredens! Wil je langskomen bij de show in Hilversum? En/of heb jij een leuke actie? Geef je dan samen met een vriend, vriendin of misschien wel je hele klas op via dit formulier. Wie weet zien we jou dan in de studio! Let op: jullie moeten wel allemaal 9 jaar of ouder zijn.

Meedoen? https://www.zapp.nl/programmas/zapp-your-planet

Doneren kan via deze link: https://rangers.wwf.nl/actie/soskoala

zappyourplanet

Hoe komt dit?

Dit alles heeft onder andere te maken met de klimaatverandering. Het is erg belangrijk om minder broeikasgassen uit te stoten, anders maken we deze klimaatverandering alleen maar erger. Dit kun je doen door bijvoorbeeld minder auto te rijden, minder vlees te eten en groene stroom te gebruiken (zonne-energie).

Challenges