Top 4 lekkerste ramadan/Suikerfeest recepten

Top 4 lekkerste ramadan/Suikerfeest recepten
ramadan

23 mei begint het Suikerfeest, dit is een feest om het einde van de ramadan te vieren. Tijdens het Suikerfeest wordt er vaak veel en lekker gegeten. Willem Wever zocht de lekkerste typische Suikerfeest recepten bij elkaar zodat jij ze thuis, met of zonder Suikerfeest ook kunt proberen! 

 

Ben je benieuwd hoe het Suikerfeest nu nog wordt gevierd tijdens de corona crisis?

1. Citroentaart binnen 5 minuten 

Huh,een taart maken binnen 5 minuten?! Het kan! Dit recept is makkelijk, snel en ook nog eens lekker. 

Ingrediënten

- 200 gram droge kaakjes

- 175 gram boter

- 1 blikje gecondenseerde melk

- ongeveer 125 ml citroensap

Voorbereiding

Maal of stamp de mariakoekjes tot kruimels, deze ga je namelijk als taartbodem gebruiken. Smelt de boter in een pannetje, giet dit daarna in een kommetje bij de kruimels en meng dit met elkaar.  Met de onderkant van een lepel kun je deze substantie uitsmeren over de taartvorm en dan heb je je bodem al af! 

Aan de slag

Het enige wat je voor de taart hoeft te doen is de gecondenseerde melk met het citroensap te mengen. Dit ''papje'' giet je over de bodem heen, de taartvorm zet je vervolgens in de koelkast. Na even in de koelkast te hebben gestaan de taart al wat harder en klaar om te eten, eetsmakelijk! 

citroen

2. Chebakia (honingkoekjes)

Dit recept is niet de makelijkste, maar wel een van de lekkerste! Chebakia zijn eigenlijk koekjes van gevlochten deeg, gedoopt in honing. Klik hier voor het recept! 

 

chebakia

3. Baklava

Deze Turske, heerlijke, maar superzoete snack kan natuurijk niet ontbreken in dit lijstje.  

Ingrediënten

Voobereiding

Verwarm de oven op 200 graden en als je ingevroren filodeegvellen hebt, kun je deze vast uit de vriezer halen. Ook kun je de ovenplaat/schaal vast invetten. 

Aan de slag

Maal de nootjes fijn en smelt de boter in een pannetje. Dit herhaal je tot je in totaal 20 vellen deeg op elkaar hebt. Bovenop deze laagjes kun je de helft van de nootjes strooien. Na de nootjes ga je weer verder met het bouwen van de deeglagen. Je legt er weer 10 lagen op en na elke 2 laagjes een beetje boter. Na 10 lagen strooi je de andere helft van het notenmengsel erover en vervolgens leg je weer 10 lagen erop. Vergeet niet om na elke 2 laagjes gesmolten boter over het deeg te gieten!

Snijd de baklava in stukjes voor hij in de oven gaat, anders breekt het heel snel. Tot slot giet je de overige gesmollten boter over de stukjes baklava heen. Als je niet meer genoeg hebt kun je nog wat extra boter laten smelten. 

Doe de baklava ongeveer 25 minuten in de oven. Ondertussen kun je

 

 

baklava

4. Amandelkoekjes

Deze koekjes zijn snel te maken en zien er origineel uit! 

Ingrediënten

- 300 gram amandelen

- bitteramandel aroma (je kunt in plaats hiervan ook vanille aroma gebruiken)

- 2 Zakjes vanillesuiker

- 80 gram suiker

- 2 eiwitten

- Poedersuiker

Voorbereiding 

Maal de amandelen fijn tot kleine stukjes en verwarm de oven op 180 graden. 

Aan de slag 

Gooi de gemalen amandelen, vanille suiker, suiker en eiwitten bij elkaar in een kom. Voeg hier 5 druppels aroma aan toe en kneed dit samen. Draai hier met vochtig handen bolletjes uit en rol ze door de poedersuiker. Druk ze een klein beetje platter en druk een amandel op de bovenkant van het koekje. Dan kunnen ze de oven al in voor maximaal een kwartiertje en klaar is kees! 

amandel

Rate this article

  • love 36% love
  • lol 18% lol
  • omg 18% omg
  • pff 27% pff
Je hebt gestemd op 'love'.
site-footer-logo