Bestaan er geesten?

Bestaan er geesten?
spoken

Helderziend & paranormaal
Het is niet zeker of geesten bestaan. Je gelooft in geesten of niet. Helderziende en paranormale mensen zouden in staat zijn geesten en spoken waar te nemen, zij geloven dus wel in geesten.  

Lees ook: Hoe zijn de verhalen van geesten in de wereld gekomen?

Wezens
Wat is een geest nou eigenlijk? Onstoffelijke wezens -wezens die je niet vast kunt pakken- worden wel geesten of spoken genoemd. Sommige mensen geloven dat een spook iets te maken heeft met de ziel of geest van een overleden persoon die niet tot rust kan komen.

Eng
Iedereen vindt spoken eng en daarom komen spoken of geesten vaak voor in horror- en griezelverhalen. Denk maar eens aan Casper, het vriendelijke spookje, Ghostbusters en de geest in de wonderlamp uit de Disneyfilm Alladin! In films zijn spoken doorzichtige wezens die door muren en gesloten deuren kunnen lopen.

Wit figuur
Een spook wordt dus meestal voorgesteld als een kleurloze schim of een wit figuur. Daar komt het natuurlijk vandaan dat als iemand een spook nadoet, hij een wit laken over zijn hoofd trekt! In oude volksverhalen, sagen, komen ook vaak spoken voor. 

Weet je ook dat...
Vroeger heksen bestonden? 
Sommige mensen geloven dat een spook iets te maken heeft met de geest van een overleden persoon?

 

 

Rate this article

  • love 20% love
  • lol 33% lol
  • omg 20% omg
  • pff 27% pff
site-footer-logo