Naar vraag & antwoord

Wat doet een musicalster op een dag? De maatschappij

Bekijk antwoord
Wat doet een musicalster op een dag?
Wat doet een musicalster op een dag?

Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Altijd al benieuwd geweest naar wat een musicalster op een dag doet? Willem Wever ging samen met Ewout en Lisa een dag op pad met musicalster Jim Bakkum!

12.30

Lisa is een groot fan van musicalster Jim Bakkum. Vandaag mag ze samen met Ewout 12 uur lang met hem meelopen.

13.00

Jim is vandaag te gast bij het programma Z@ppLive. Terwijl Jim in de make-up gaat, strijkt Lisa zijn blouse. De presentatoren komen kijken, en ze worden naar de studio gebracht.

Lees ook: Hoe is het om als kind in een musical te spelen?

14.00

Samen met Gerard Joling oefent Jim het nummer Happy New Year van Abba. Het is enorm druk op de set. Camera- en geluidsmannen rennen rond, de autocue wordt klaargezet. Alles om ervoor te zorgen dat de opnames op tijd kunnen beginnen.

16.00

Vanuit Amsterdam vertrekt de tourbus van de musical Hairspray. Jim speelt de mannelijke hoofdrol Link Larkin in de musical. Dat doet hij niet een keer per week. Nee, hij treedt wel zes tot zeven keer per week op met de musical.

Lees ook: Hoe wordt een musical gemaakt?

18.00

Aangekomen in Gouda, wordt er eerst gesoundcheckt. Jim zingt een aantal nummers om te kijken of het geluid in het theater goed is. Daarna wordt er nog een keer gerepeteerd voor de voorstelling. Elke acteur in het toneelstuk heeft een understudy. Een andere acteur die de speler kan vervangen als hij of zij ziek wordt of niet kan optreden.

19.30

Jim gaat opnieuw in de haar en make-up, dit keer om omgetoverd te worden tot Link Larkin. In totaal speelt Jim 200 voorstellingen.

Lees ook: Hoe kan ik mooi leren zingen?

20.00

Het optreden begint. Lisa en Ewout zitten in de zaal terwijl Jim op het podium staat.  

22.30

Het optreden is afgelopen. Jim neemt backstage afscheid van Lisa en Ewout.

Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Challenges